POLICIJSKA UPRAVA VUKOVARSKO - SRIJEMSKA
Glagoljaška ulica 27b, 32 100 Vinkovci, tel.: +385 32 342 222
vukovarsko-srijemska uprava > Vijesti > „Život sa slikama“- dokumentarni film o Nenadu Bariniću, policijskom ...

„Život sa slikama“- dokumentarni film o Nenadu Bariniću, policijskom službeniku PU vukovarsko-srijemske

„Život sa slikama“- dokumentarni film o Nenadu Bariniću, policijskom službeniku PU vukovarsko-srijemske
10. rujan 2012. -

 Foto: Nenad Barinić

Tko je Nenad Barinić?

Teško je odgovoriti na ovo pitanje. Reći da je Nenad Barinić 40-godišnji  Vukovarac, policijski službenik PP Vukovar i povremeni crtač fotorobota otkrilo bi tek djelić njegove nesvakidašnje osobnosti jer Nenad Barinić je puno više od toga. On je poznati i priznati crtač stripova i ilustracija, dizajner i  izrađivač umjetnih ribolovnih mamaca, strastveni ribič i ribolovni novinar, volonter vukovarskog Ribolovnog društva, koji u svijetu ljubitelja dvokotačnihjurilica veće kubikaže ima posebno mjesto jer mnoge od njih je svojim vještim rukama uljepšao airbrush tehnikom, dajući im vrijednosti pravih remek-djela.

Uz sve navedeno, Nenad se uspješno bavi i fotografijom te piše blog-o svojim brojim hobijima; iznosi zapažanja o teškoj svakodnevici svojih sugrađana Vukovaraca, progovara o tragediji Grada heroja i ljudi koji su izgubili živote braneći ga. Istančanim jezičnim izričajem u maniri antičkih filozofa upozorava na pad vrijednosti u suvremenom društvu, poziva svakog pojedinca koji je bio svjedokom ratnih zbivanja da svojim saznanjima pomogne u borbi da se istina iznese na vidjelo, apelira kako se na branitelje Vukovara nikada ne smije zaboraviti… „Virtualna svijeća za Vukovar“  blogeraKenguura i Nenada Barinića, koju uključe svake godine na godišnjicu pada Vukovara i preporuče ostalim blogerima da učine isto, nije tek jednokratni podsjetnik na u ratnom vihoru izbrisane tisuće ljudskih sudbina, to je dokaz da Nenad Barinić sustavno radi na promicanju istine o Domovinskom ratu.

Svoje domoljublje iskazao je i kao stručni suradnik i ilustrator dokumentarnih filmova „Vukovarska pasija i križni put“, „Heroji Vukovara“ te dokumentarca „Vukovar 91“, kao i ilustracijama u knjizi Danijela Rehaka „Borovsko nebo čisto, jesmo li te voljeli svi isto“ i drugih knjiga iste tematike te zajedničkim stripom sa Danijelom Rehakom „Ovčara-krik u noći“. 

Osebujan, kreativan, svestran i još mnogo toga je Nenad Barinić. A tomu svjedoči i 45-minutni dokumentarni film „Život u slikama“ koji je o unikatnom slavonskom policajcu snimio HRT, a koji će premijerno biti prikazan u četvrtak 13. rujna, u 20.07 sati na prvom programu HRT. Nikako ne propustite pogledati ovaj nesvakidašnji dokumentarac, koji je ujedno i 300.-ti film HTV-ovog urednika i redatelja Krunoslava Tomaševića. Od prvotno zamišljenih 30 minuta već u prvim danima snimanja koncem ožujka 2012. godine film je proširen na 45 minuta.

Pogledajte zašto…
Vijesti za aktualni mjesec:


19.6.2018.Kupači, oprez!
12.6.2018.U požaru na farmi u Žankovcima izgorjela slama
11.6.2018.Nadzor brzine kretanja vozila na lokacijama koje predlože građani
11.6.2018.Nadopuna informacije o prometnoj nesreći u Boboti
11.6.2018.Prometna nesreća u Starim Jankovcima
11.6.2018.Vukovar: Razbijen izlog i provala utrgovinu
8.6.2018.Nastavak kriminalističkog istraživanja protupravnih ponašanja za vrijeme nogometne utakmice Dinamo-Hajduk
8.6.2018.Prometna nesreća kod Bobote
8.6.2018.Požar u dvorištu auto-mehaničarske radionice
8.6.2018.Požari na građevinskim objektima
7.6.2018.Krađa alata
7.6.2018.Požar u Privlaci
4.6.2018.Poziv kandidatima za zanimanje policajac na testiranje u Vinkovcima
4.6.2018.Stanje u prometu-vikend informacija


str.: 1 od 1. Ukupno: 14 zapisa.