POLICIJSKA UPRAVA VUKOVARSKO - SRIJEMSKA
Glagoljaška ulica 27b, 32 100 Vinkovci, tel.: +385 32 342 222
vukovarsko-srijemska uprava > Vijesti > Webinar o sigurnijem korištenju Interneta u vukovarskoj Gimnaziji

Webinar o sigurnijem korištenju Interneta u vukovarskoj Gimnaziji

Webinar o sigurnijem korištenju Interneta u vukovarskoj Gimnaziji
8. veljača 2018. -

Foto: ilustracija

U ponedjeljak, 5. veljače, policijske službenice za prevenciju PU vukovarsko-srijemske, u sklopu obilježavanja Dana sigurnijeg interneta, sudjelovale su u webinaru u vukovarskoj Gimnaziji. Webinar su organizirale vukovarska Gimnazija i Industrijsko-strojarska škola u Zagrebu, a priključilo im se oko 60 škola i oko 500 učenika.

Drugi utorak u mjesecu veljači, već tradicionalno, rezerviran je za zanimljiva i uvijek nova događanja vezana uz sigurno korištenja interneta.

Gimnazija Vukovar već godinama aktivno podržava inicijativu pokrenutu u okviru Programa za sigurniji  Internet Europske komisije, a ove godineodlučili su u suradnji sa Industrijsko-strojarskom školom u Zagrebu i njihovom prof. Kristinkom Lemaić, upustiti se u organizaciju webinara koji će okupiti sve zainteresirane škole i učenike diljem Republike Hrvatske u zajedničku vitrualnu učionicu. Putem interaktivnog sudjelovanja svih uključenih, nizom kvizova, video uradaka i primjera, želi se podići razina osviještenosti djece i mladih o mogućnostima korištenja Interneta za istraživanje i učenje, negativnim i pozitivnim stranama korištenja Interneta te osposobiti djecu za korištenje Interneta na primjeren, odgovoran i siguran način.

Kroz webinar pod nazivom: „Dan sigurnijeg Internet 2018. Poštuj, stvaraj i poveži se! Bolji Internet počinje s tobom“ čiji je temeljni cilj promicanje osviještenosti o problemima koje donosi uporaba Interneta, dinamično i poučno sve sudionike webinara vodila je moderatorica prof. Kristinka Lemaić, dok je čitav niz uzbudljivih tema i aktivnosti iz Gimnazije Vukovar koordinirala profesorica informatike Sanja Pavlović Šijanović uz gošće iz Policijske uprave vukovarsko- srijemske, policijske službenice za prevenciju Marinu Bukal i Mirnu Marić.

Webinar je pratilo 60 škola i 500 učenika koji su imali priliku čuti, uključiti se i dati svoj osvrt na niz raznolikih tema vezanih za prednosti i nedostatke interneta, mogućnosti komunikacije korištenjem interneta, zaštiti osobnih podataka, internetske prijevare, nasilje preko interneta, moguće opasnosti i zamke društvenih mreža te načini zaštite vlastite privatnosti.

Sigurni smo da smo ovim webinarom uspjeli ohrabriti i osnažiti učenike u razvoju kritičkog mišljenja o tome kako na pravilan i siguran način koristiti informacijsko-komunikacijske tehnologije u realnom i virtualnom okruženju.

Pored aktivnosti koje su obilježile Dan sigurnijeg inetrneta, a koje su uključivale i provedbu edukativnog predavanja za učenike osnovne škole u Bršadinu, policijske službenice za prevenciju ovih dana održale su predavanja i u osnovnim školama u Ivankovu, Komletincima, Starim Mikanovcima, kao i radionice s učenicima svih drugih razreda Ekonomske škole Ivana Domca u Vinkovcima te i u narednom razdoblju planiraju nastaviti s održavanjem interaktivnih radionica u još nekoliko škola, a sve s temom „Nove tehnologije - Zaštita prije svega“.

Što učenici Gimnazije Vukovar misle i znaju o sigurnom korištenju interneta, možete pogledati u brošurama koje su izradili:

https://www.flipsnack.com/koulibaly/tom-jerry-sigurnost-na-internetu.html

https://www.flipsnack.com/cilaganitram/sharing-safely-on-social-media.html

https://www.flipsnack.com/lucka02/new-flipbook.html?0=lucka02

https://www.flipsnack.com/DoraCikanovic/dan-sigurnijeg-interneta.html

kao i u video porukama koje su postavili na video zid – Flipgrid, Bolji Internet počinje s tobom: https://flipgrid.com/acc7f9

Vijesti za aktualni mjesec:


22.1.2019.Zimski uvjeti na cestama
22.1.2019.U osobnom vozilu pronađen oko 51 kg duhana
21.1.2019.Analiza akcije prometne policije
21.1.2019.Pronađen provalnik
18.1.2019.Kriminalističko istraživanje događaja u Vukovaru
17.1.2019.Pronađena osoba koja je razbila izlog vukovarske pošte
17.1.2019.Provala u trgovinu; krađa novca u fitness centru
17.1.2019.Očevid požara u stambenoj zgradi
16.1.2019.Ponovno prometna nesreća na vinkovačkoj obilaznici
16.1.2019.Prometna nesreća na vinkovačkoj obilaznici
16.1.2019.Najava: Preventivno-represivna akcija prometne policije
16.1.2019.Provalnik otuđio novac
15.1.2019.Dovršena kriminalistička istraživanja
7.1.2019.Obavijest o testiranju
7.1.2019.Teška prometna nesreća kod Slakovaca
4.1.2019.Stanje u prometu
4.1.2019.Provala u skladište


str.: 1 od 1. Ukupno: 17 zapisa.