POLICIJSKA UPRAVA VUKOVARSKO - SRIJEMSKA
Glagoljaška ulica 27b, 32 100 Vinkovci, tel.: +385 32 342 222
vukovarsko-srijemska uprava > Vijesti > "Dani tehničke ispravnosti vozila 2018"

"Dani tehničke ispravnosti vozila 2018"

"Dani tehničke ispravnosti vozila 2018"
21. studeni 2018. -

Foto: PU vukovarsko-srijemska

Hrvatski autoklub  i Centar za vozila Hrvatske pod pokroviteljstvom Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa, od 19. do 24. studenog 2018. (od ponedjeljka do subote), u svim stanicama za tehnički pregled u RH organiziraju preventivno – sigurnosnu akciju nadzora tehničke ispravnosti vozila pod nazivom ''Dani tehničke ispravnosti vozila 2018''.

Cilj akcije je povećanje stupnja tehničke ispravnosti vozila i poticanje što većeg broja vozača da vlastito vozilo preventivno podvrgnu kontroli ispravnosti te na taj način otklone mogućnost događanja prometne nesreće uvjetovane tehničkom neispravnošću vozila, a kroz savjetodavnu i tehničku pomoć od strane stručnog osoblja ukazivati će se na značaj uklanjanja neispravnosti na vozilu. Tijekom akcije vozači dragovoljno mogu dovesti svoja vozila u bilo koju stanicu za tehnički pregled vozila gdje će se na vozilu (bilo koje marke i tipa) besplatno pregledati osnovni sklopovi bitni za sigurnost prometa na cestama.

Akciju su danas u Stanici za tehnički pregled vozila Vinkovci promovirali policijski službenik za nadzor osposobljavanja vozača i tehničke preglede vozila PU vukovarsko-srijemske Tomislav Dežić i voditelj Stanice za tehnički pregled vozila u Vinkovcima Stjepan Maršić, uputivši poziv vlasnicima vozila, kako još do subote imaju priliku obaviti besplatan tehnički pregled svojih vozila.

Kako navodi policijski službenik Dežić, starost vozila koja prometuju na našim prometnicama je oko 14 godina, što, zaključuje, nije činjenica koja ide u prilog sigurnoj vožnji. No, naglasio je, kako unatoč vozilima starijih godišta, uzrok prometnih nesreća, posebice onih sa smrtnim ishodom i težim stradavanjem osoba, nije godište proizvodnje vozila, nego ljudski faktor. Ponovno je upozorio na četiri najčešća uzroka prometnih nesreća-tzv. „četiri ubojice u prometu“: alkohol, brzina, korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom te nekorištenje sigurnosnih pojasa.

Voditelj Stanice Stjepan Maršić kazao je kako je zadovoljan odazivom vozača u ovoj akciji jer je, kako navodi, u tri dana provođenja akcije, obavljeno već 150 pregleda vozila. Također, iskoristio je prigodu i spomenuo istovjetnu akciju koja se također u organizaciji Hrvatskog autokluba, Centar za vozila Hrvatske i policije provodi svakoga proljeća, a odnosi se na besplatne tehničke preglede motocikala i mopeda, no, takova akcija nema tolikog odaziva. Zbog čega je tomu tako voditelj Maršić vidi u nedovoljnoj osviještenosti vozača motocikala i mopeda, što je, smatra, kontradiktorno činjenici da su upravo vozači motocikala i mopeda jedna od najugroženije skupine sudionika u prometu.

Policija savjetuje:

Kako bi doprinijeli većoj vlastitoj, ali i sigurnosti putnika u Vašem vozilu, odazovite se akciji Hrvatskog autokluba i Centra za vozila Hrvatske te iskoristite mogućnost besplatnog tehničkog pregleda vašeg limenog ljubimca. Akcija traje do subote, 24. studenog ….
Vijesti za aktualni mjesec:


13.2.2019.MCGP Bajakovo: U kombi vozilu pronađeno 12,5 kg marihuane
13.2.2019.Dovršeno kriminalističko istraživanje
8.2.2019.Počinio više prometnih prekršaja i prouzrokovao prometnu nesreću
8.2.2019.Riješena krađa goriva iz radnih strojeva
8.2.2019.Provalnik otuđio novac i nakit
5.2.2019.„Dan sigurnijeg Interneta 2019.- Zajedno za bolji internet"
4.2.2019.Analiza akcije prometne policije
4.2.2019.Vozilo sletio u Beravu i smrtno stradao
4.2.2019.Otkriven nakon provala
4.2.2019.Provala u trgovinu alatom
1.2.2019.Akcija prometne policije 2./3. veljače


str.: 1 od 1. Ukupno: 11 zapisa.